Проф. Бозов, управител на Онкологичния център: Целта ни е да затворим цикъла и всичко от диагностиката до лечението да става в Бургас, обслужваме 550 000 пациенти

Проф. Бозов, управител на Онкологичния център: Целта ни е да затворим цикъла и всичко от диагностиката до лечението да става в Бургас, обслужваме 550 000 пациенти

Проф. д-р Христо Бозов е новият управител на Комплексния онкологичен център в Бургас и първият професор в историята на лечбното заведение, който го оглавява. Проф. Бозов идва от Варна, а основната му задача е да изведе бургаската онкология, която е една от най-добрите, на световно ниво.

Нова апаратура, нови отделения, преместване в самостоятелна сграда са само част от промените, които предстоят. За БургасИНФО проф. Бозов сподели какво се случва с отменените лимити в лечението на онкоболните пациенти и чисто терминологичното им заместване по-късно с думите индикативни обеми, както и как бургазлии ще почувстват отварянето на Медицинския факултет чисто в здравен план.

 –          Проф. Бозов, какъв ще е Вашият курс на управление на Комплексния онкологичен център в Бургас в следващите няколко години?

 –          Поех управлението на КОЦ Бургас в началото на май и за около два месеца работа като управител успях да получа нужната информация и да направя равносметка къде да насоча усилията си. Комплексният онкологичен център е  една  от водещите здравни институции в Бургас. В нашия център работят над 250 души медицински и немедицински персонал, така че отговорността на управителя е огромна не само към екипа, но най-вече и към пациентите от  Бургаска и Ямболска област, които са над 550 000. Затова съм си поставил няколко амбициозни цели и задачи през този тригодишен мандат, който е до 2021г. Първата  е да  въведем нова апаратура, която да помогне за лечението на пациентите, така че да затворим кръга и всичко от диагностиката до лечението изчерпателно да се извършва на територията на град Бургас и най-вече в КОЦ. Втората  е да подобрим условията на труд на медицинския и немедицински персонал. Следващото е да се увеличи заплащането на персонала и да успеем в рамките на тези няколко години, а може би и следващите,  да се преместим от мястото, където сега е първата ни база, изцяло във втора база на бул. „Демокрация” 86. Там ще построим две сгради, едната ще е двуетажна за разполагане на ПЕТ скенера, който ще ни помогне много за качественото лечение, втората ще е шестетажна, където ще преместим  другата  база  на КОЦ, която в момента се помещава  в УМБАЛ Бургас под наем. Това са отделенията по хирургия, урология, гастроентерология, гинекология и химиотерапия или  както се нарича сега онкология.

Прочетете цялата статия на www.burgasinfo.com >>>

   Източник: burgasinfo.com