Животът в „КОЦ-Бургас“ЕООД

Начало / Стационар / Животът в „КОЦ-Бургас“ЕООД

При постъпване в стационарните отделения на лечебното заведение сте длъжни да спазвате „Правилника за лечебно-охранителния режим в стационарния блок на „КОЦ-Бургас“ЕООД.

Денят в болницата започва рано, защото винаги има много дейности, които да бъдат извършени в отделенията. Макар да Ви се стори дълъг денят, той свършва по-рано отколкото сте свикнали, като почивката е много важна, за да възстановите здравето си.

Храна: Храната се приготвя в специален кухненски блок и се доставя топла. Сервира се в следните часове:

Закуска – 07.00 часа

Обяд – 12.00 часа

Вечеря – 18.00 часа

Специални диети се подсигуряват при медицински показания, което се определя от лекуващия лекар.

В лечебното заведение се ограничава внасянето на хранителни продукти отвън, поради здравни и хигиенни съображения. Ако искате да внесете малотрайни хранителни продукти, моля.първо се обадете на медицинския персонал.

Медицински персонал: На Ваше разположение са лекари и специалисти по здравни грижи с отлична квалификация.

За Вашето здраве ще се грижи екип от лекари, специалисти по здравни грижи, психолог, санитари. В лечебното заведение се поддържа 24 часово лекарско дежурство.

Вашият личен лекар може да Ви посещава редовно.

Ако имате оплаквания, без да се притеснявате може да подадете жалба до Началника на отделението, Управителя на „КОЦ-Бургас“ ЕООД или друга институция /МЗ, Лекарски съюз, РЦЗ, Община-Бургас/.

Време за посещение: Времето за посещение е строго регламентирано в дневния режим, който е разположен във всяка болнична стая и се извършва всеки ден от 17,00 до 18,00 часа. В ОАИЛ не са разрешени свиждания.

Изписване: За изписването Ви от „КОЦ-Бургас“ ЕООД ще бъдете уведомени предварително. Ако желаете ние ще уведомим близките Ви.

Лекуващият лекар от лечебното заведение ще напише епикриза за Вас и за личния Ви лекар за лечението, което Вие проведено. Епикризата ще получите в деня на изписването.

В деня преди изписването ще Ви бъде предоставена писмена информация с указания за хранителния, двигателния и трудов режим, както и предпазване от рискови за Вашето здраве фактори.

Въз основа на тази писмена информация в деня на изписването Вие в личен разговор с лекуващия Ви лекар, можете да зададете допълнителни въпроси, като ще получите от него информация и задруги услуги, от които се нуждаете.

В деня на изписването също ще получите и стандартна бланка, в която са записани датата за контролния преглед, лекаря, който ще го извърши, кабинета където ще бъде проведен и необходимата документация, която да носите при прегледа.

Уверете се когато напускате стационара, че имате:

  • епикриза за проведено лечение;
  • всички необходими лекарства, от които се нуждаете;
  • всички медицински документи, за които сте настоявали;
  • дрехи за пътуване;
  • някой, който да ви откара у дома /може да ползвате транспорт на „КОЦ-Бургас“ ЕООД само по предписание на лекуващият Ви лекар/.