Добра новина: Комплексният онкологичният център в Бургас получи разрешение, разкрива ТЕЛК  burgasinfo.com

Добра новина: Комплексният онкологичният център в Бургас получи разрешение, разкрива ТЕЛК burgasinfo.com

КОЦ е второто лечебно заведение на територията на областта, след УМБАЛ Бургас, в което ще действа трудово-експертна лекарска комисия
Комплексният онкологичен център в Бургас получи разрешение да разкрие обща ТЕЛК . То е издадено в началото на месеца от директора на Регионалната здравна инспекция д-р Георги Паздеров. Това съобщи за БургасИНФО управителят на КОЦ проф. Христо Бозов.

Така Онкологичният център става второто лечебно заведение на територията на областта, след УМБАЛ Бургас, в което ще действа трудово-експертна лекарска комисия. Това е предимство и облекчение за пациентите.

Разкриването на ТЕЛК става благодарение на усилията на проф. Бозов, който пое КОЦ Бургас преди малко повече от половин година и за това време напредъкът на лечебното заведение е видим.

„ТЕЛК ще е на първия етаж в поликлиниката на КОЦ, надяваме се да заработи до края на месец декември. Специалистите в нея са с онко насоченост, но в зависимост от нуждите, можем да включим и други, така че да приемаме различни случаи”, заяви проф. Бозов.

Председател на комисията ще е д-р Добромир Райков, който е признат специалист по вътрешни болести и преди се е занимавал с експертизи. Членове на комисията ще са: д-р Николай Тодоров – специалист по хирургия, урология и онкология, д-р Михаил Михайлов – специалист по акушерство и гинекология, както и по онкология. Резервни членове ще са: д-р Катя Янчева – специалист по вътрешни болести, хематология и онкология и д-р Христо Дечев, който е специалист по вътрешни болести и онкология.

Повече информация за това кога ще започне да действа ТЕЛК може да бъде открита скоро на сайта http://onkobs.bg/

burgasinfo.com