Отварят ТЕЛК в Онкоцентъра през февруари

Отварят ТЕЛК в Онкоцентъра през февруари

Съвсем скоро нуждаещите се бургазлии ще могат да си вадят ТЕЛК- решения в Комплексния онкологичен център. „Чакаме единствено монтирането на софтуера и обучение, което да премине екипът. Смятаме, че през февруари комисията вече ще работи“, съобщи управителят на здравното заведение проф. д-р Христо Бозов.
ТЕЛК-комисията ще е разположена на първия етаж в поликлиниката на Онкоцентъра. Трудово-експертната лекарска комисия ще е обща, което ще е улеснение като цяло за хората с тежки заболявания. В комисията са включени специалисти в различни медицински области, но всички имат и онконасоченост. Неин председател ще е д-р Добромир Райков – признат специалист по вътрешни болести, с опит в експертизите. Другите попълнения са д-р Николай Тодоров – специалист по хирургия, урология и онкология и д-р Михаил Михайлов – специалист по акушерство и гинекология, както и по онкология. Резервни членове ще са д-р Томи Тошков – специалист по акушерство и гинекология и д-р Христо Дечев, който е специалист по вътрешни болести и онкология.
Отварянето на ТЕЛК в Онкоцентъра ще е значително облекчение за пациентите, които досега можеха да получат освидетелстване за медицинските си проблеми единствено в многопрофилната болница в града. В края на миналата година бургаският КОЦ получи разрешение от РЗИ да разкрие обща трудово-експертна лекарска комисия, с което стана второто лечебно заведение на територията на областта, в което ще действа ТЕЛК.
Това е поредното нововъведение в специализираното здравно заведение, след като бе поето от проф. Бозов. Припомняме, че само преди седмици стана ясно, че КОЦ-ът ще строи нова сграда, както и че ще купува супермодерна апаратура за диагностициране и лечение на туморни формации.