Диагноза рак – какво следва? Д-р Ася Консулова от КОЦ-Бургас с важна лекция за пациенти и медици

Диагноза рак – какво следва? Д-р Ася Консулова от КОЦ-Бургас с важна лекция за пациенти и медици

В 19 ч. младата, но изключително опитна лекарка ще говори пред публика за това какво се случва с пациентите преди и по време на лечението им от онкозаболявания

Комплексния онкологичен център започва пилотната си инициатива „ОнкоХелп“, с която цели да проведе серия от обучителни лекции за това какво се случва с пациентите преди и по време на лечението им от онкозаболявания.

Първата лекция ще се проведе днес в сградата на КОЦ-Бургас на ул. „Ген.Гурко“ от 19 ч. и ще е на тема „Диагноза рак – какво следва?”

Лектор ще бъде младата, но изключително опитна лекарка, специализираща в направление медицинска онкология – д-р Ася Консулова. Тя е автор на над 35 научни публикации и съобщения, 11 от които са в международни списания и конференции. Член е на Българското онкологично дружество, Европейската ракова организация, Европейското общество по медицинска онкология и Американското общество по клинична онкология и др.

„Първата лекция от инициативата „ОнкоХелп“ е въвеждаща за аудиторията. Целим да поставим начало на продължаващо обучение на пациенти или медицински специалисти, както и всички желаещи да се информират. След начална презентация ще проведем дискусия с аудиторията. Плануваме това да стане ежемесечно събитие, което при интерес да продължим и в бъдеще. Темите се подбират според актуалните проблеми или интереси и могат да обхванат всеки аспект, свързан с превенция, диагностика, лечение или проследяване в онкологията“, коментира за Флагман.БГ д-р Консулова.