Kампания Бяла Лястовица

Kампания Бяла Лястовица

Всяка година през октомври в КОЦ – Бургас обръщаме специално внимание на рака на гърдата. И тази година няма да направим изключение – през целия месец ще провеждаме безплатни профилактични прегледи, защото вярваме, че профилактиката е първата стъпка към по-ранната диагноза и успешно лечение на тази болест.
За кого е кампанията:
Кампанията е ориентирана за жени от 35 до 50 години, с фамилна анамнеза ( баби, майки, лели по майчина лилия с рак на гърдата) .
Как да се регистрирам за безплатен преглед в кампанията за диагностика на рак на млечната жлеза
Прегледите ще се извършват от 01.10. 2019г. до 31.10.2019г., всеки ден от 12:30 ч. до 13:00 ч. , в Хирургичният кабинета – 204 на ДИАГНОСТИЧНО-КОНСУЛТАТИВЕН БЛОК в КОЦ-Бургас . Прегледите включват ултразвуково сканиране на млечни жлези .
Записване на посоченият телефон: 056/82 01 42 или на място: гр. Бургас, Поликлиника на „КОЦ-Бургас” ЕООД – Регистратура
Не правим обаче само една стъпка, а продължаваме и след това. Заповядайте в 19:00 на 02.10.2019 в зала Георги Баев на Морско казино, гр. Бургас, където официално ще бъде открита кампанията на КОЦ – Бургас Бяла Лястовица, даваща начало на профилактичните прегледи. Нейна цел ще бъде и представянето на специализиран екип за профилактика, диагностика и лечение на рак на гърдата. Смятаме, че освен да съществува на хартия, това трябва да бъде реално рутинно функциониращ екип от лекари-специалисти, които да участват и организират лечението на пациентите с тази диагноза. Независимо, че има и единични други подобни екипи в страната, полагаме усилия да създадем първия реално функциониращ екип, който да работи за ранно откриване и да организира специфичното лечение и проследяване при тези пациенти.
Ракът на гърдата не една болест, а съвкупност от различни процеси, започващи в гърдата, но с много различно поведение според биологията на тумора. Това налага обширно познание и опит, който не може да бъде придобит за няколко месеца. Работим за създаването на този екип над година и вече виждаме промяна.
Нека заедно открием нашата бяла лястовица, която да донесе повече надежда за всеки пациент с рак на гърдата.
Съорганизатор Онкоболни и приятели .