„Генетични изследвания в онкологията- мода или нов начин на мислене”

„Генетични изследвания в онкологията- мода или нов начин на мислене”

Започна записването за лекция „Генетични изследвания в онкологията- мода или нов начин на мислене” с лектор Д-р Ярослава Маринчева – Ординатор в Отделение по обща и клинична патология към „КОЦ- Бургас” с любезното сътрудничеството на сдружение „Онкоболни и приятели“.
Темата е за новите ефективни видове терапия, подобряващи качеството на живот и даващи много перспективи на онкоболните.Модерното лечение, съобразено с всички световни практики, достъпно за всички нуждаещи се пациенти- таргетна и имунотерапия.

Д-р Ярослава Маринчева е завършва медицина в МУ Варна през 2003 г. Придобита специалност „Обща и клинична патология“ 2012 г.
Професионален стаж:
Работа като клиничен патолог – 14 г. в УМБАЛ „ Царица Йоанна – ИСУЛ „ София и „КОЦ-Бургас” ЕООД.
Асистент към катедра патология в Медицинска академия София
Член на Български лекарски съюз
Допълнителни следдипломни курсове и квалификации:
– Гинекологична цитологична диагностика – Рим Италия 2014 г.
– Диагностика заболяванията на млечната жлеза Медицински университет Грац Австрия 2014 г.
– Молекулярна диагностика, геномика и епигенетика в клиничната онкология Рим Италия 2015 г.
– Диагностика заболяванията на женска полова система- Европейско училище по патология 2015 г.
– Диагностика заболяванията на млечната жлеза – Европейско училище по патология Будапеща Унгария 2016 г.
– Съвременни тенденции в диагностиката и терапията при пациенти с белодробен карцином – Университетска болница Базел – Швейцария 2017 г.

Лекцията е насочена към широка публика, а не само онкологично болни пациенти. Тя цели подобряване на информираността сред обществото както за раковите болести, така и за тяхната превенция, лечение и проследяване.
Освен представянето на лекцията, управителят на „ Комплексен онкологичен Център –Бургас”, проф. д-р Бозов , д-р Маринчева и д-р Консулова ще участват в дискусия за важни теми и наболели проблеми на пациентите с онкологични болести.
Лекцията ще се проведе във вторник на 26.11.2019г. от 18:00 ч. в Поликлиника на „КОЦ-Бургас” , бул. „Демокрация „ № 86, ет.4.
За по-добра организация и плануване, молим за вашето предварително записване: тел.0988341611 – Цонка Тодорова ; 0887607596 – Кремена Стаматова