Бургаски патолог представи най-новите терапии в онколечението

Бургаски патолог представи най-новите терапии в онколечението

Новите ефективни терапии за онколечение представи в Бургас един от нй-изтъкнатите патолози д-р Ярослава Маринчева. Срещата се проведе снощи в сградата на Комплексен онкологичен център.

Д-р Маринчева говори подробно пред бургаски пациенти и колеги по темата „Генетични изследвания в онкологията- мода или нов начин на мислене”. Тя разказа за най-новите и модерни методи за лечение на онкологични заболявания- таргетна и имунотерапия.

Лекцията бе насочена към широката публика, а не само към онкологично болните пациенти. Нейната цел е подобряване на информираността сред обществото както за раковите болести, така и за тяхната превенция, лечение и проследяване.Освен представянето на лекцията, управителят на „Комплексен онкологичен Център-Бургас”, проф. д-р Бозов, д-р Маринчева и д-р Консулова участваха в дискусия за важни теми и наболели проблеми на пациентите с онкологични болести.

Какво представляват таргетната и имунотерапията, очаквайте в специално интервю на Грамофона нюз с д-р Ярослава Маринчева.