В Бургас ще има още един корпус на Онкологичния център

В Бургас ще има още един корпус на Онкологичния център

Още един корпус на Комплексния онкологичен център ще се строи в Бургас. Това съобщи за Грамофона нюз началникът на Онкото проф. Христо Бозов. „Ще преценим кога ще започне строителството му, след като видим какви са балансите ни за тази и следващата година. Корпус 4 ще бъде в съседство със сградата, която в момента се строи и която трябва да е готова догодина.

В най-новата сграда ще преместим всички наши звена, които са в УМБАЛ-Бургас, където в момента сме под наем. Преместването ще улесни до голяма степен както лекарите, така и пациентите”, обясни проф. Бозов. По думите инвестицията в бъдещото здание възлиза на около 10 милиона лева.

„Надяваме се, че освен сградата, ще можем да закупим и много модерно оборудване. Така, след като заработи корпус 3 и се направи корпус 4, ще затворим кръга с пълното лечение на онкологичните заболявания”, посочи още началникът на КОЦ-Бургас.

Докъде стигна строителството на корпус 3 и каква модерна апаратура за онкозаболявания ще има в бъдеще в Бургас, очаквайте специално интервю с проф. Бозов .