Д-р Веселина Костова се присъедени към екипа на КОЦ Бургас

Д-р Веселина Костова се присъедени към екипа на КОЦ Бургас

Още един амбициозен лекар избра амбициозния проект на Комплексния онкологичен център

Нов специалист се присъедини към екипа на Комплексния онкологичен център (КОЦ) Бургас, съобщиха от здравното заведение. Това е гинекологът д-р Веселина Костова.

Тя е завършила е Медицинския университет в Пловдив, придобила е специалност „Акушерство и гинекология“, след което е специализирала в Университетска болница „Свети Георги“, работила е съвместно с АГ болница „Селена“, а последно е била в УМБАЛ „Дева Мария“.

„Д-р Костова е специалист с изключително интересна биография. Вписва се в нашия профил – на млад и перспективен лекар, който иска да се развива. Д-р Костова има завиден опит в областта на онкогинекологията и мисля, че ще бъде едно изключително попълнение“, каза за новия лекар проф.д-р Христо Бозов, управител на КОЦ Бургас.

Той е категоричен, че д-р Костова, заедно с началника на АГ отделението -д-р Добрев ще сформират силен екип.

Привличането на амбициозния специалист д-р Веселина Костова е част от цялостната стратегия на КОЦ Бургас за качествено подобряване на диагностиката и лечението на онкологичните заболяване.

Новите лекарите са изкушени да работят да станат част от КОЦ Бургас и заради изключително амбициозния проект – бъдещето на медицината, свързан с въвеждането в експлоатация на новия център и апаратура на ул.“Ген.Гурко“ в Бургас.

„Бургазлийки могат да са спокойни и да са сигурни, че при нас могат да получат една много качествена диагностика и лечение по отношение на доброкачествените и злокачествените заболявания. В отделението се работи пълен обем оперативна дейност, със след оперативно проследяване. Пациентите трябва да знаят, че ще получат всички необходимите грижи при нас. Всеки един от лекарите работи със съвременни диагностични методи – като колпоскопия, ултразвук. Колпоскопията е едно много хубаво изследване, което трябва да придружава всеки гинекологичен преглед и дава възможност за съвсем ранна начална диагностика на предраковите изменения на шийката на матката“, допълни проф.д-р Христо Бозов.

От КОЦ Бургас обърнаха специално внимание към жените в климактерична възраст и ги призова да бъдат по-внимателни към своето здраве – поне веднъж в годината да посещават гинеколог и да си правят необходимите изследвания.

Профилактиката ще бъде и акцент в работата на д-р Веселина Костова, която отделя специално внимание на този проблем, за да се диагностицират заболяванията навреме.

Заради това в началото на следващата година ще започне профилактична кампания – по пет безплатни гинекологични прегледа на ден, които ще се осъществяват в клиниката на ул.“Ген.Гурко“. До няколко седмици ще се обяви горещият телефон на записвания, анонсираха от Комплексния онкологичен център.