Бургазлии избраха д-р Красимир Николов за Лекар на надеждата в КОЦ-Бургас

Бургазлии избраха д-р Красимир Николов за Лекар на надеждата в КОЦ-Бургас

„Една добра болница не е само лъскава сграда и модерна апаратура. Тя се състои преди всичко от добър екип, от млади и амбициозни специалисти”. С тези думи започна официалното награждаването на медици от Комплексния онкологичен център в Бургас. Церемонията се проведе снощи в Културен център Морско казино и събра всички специалисти, които работят с хъс и огромна любов в Онкодиспансера.

Пациенти от Бургас имаха на разположение десет дни да гласуват и да изберат кой да е „Лекар на надеждата в КОЦ-Бургас” и „Специалист здравни грижи на надеждата”. Големият приз за лекаря спечели д-р Красимир Николов. Наградата му връчи началникът на Онкото проф. Христо Бозов.Наградата за млад специализант на КОЦ-Бургас, показал хъс и амбиция да работи и да се развива, спечели Иван Казмуков.Официалната церемония стана факт по инициатива на сдружение „Онкоболни и приятели”, които връчиха специална награда на медика, който винаги е бил до тях. Неговото име е д-р Павел Хрусанов.За цялостен принос към работата в КОЦ-Бургас бяха удостоени две дами, д-р Цвета Петкова и д-р Милка Градева. От екипа на Онкологичния център не пропуснаха да удостоят посмъртно с награда човека, основател на модерната онкология в Бургас.„Той зададе визията за развитие на Онкодиспансера и благодарение на него и неговите огромни усилия, ние постигнахме това, което сме сега и продължаваме гордо напред. Той винаги ще бъде нашата пътеводна светлина. Почетният знак е за д-р Радостин Дичев”, обяви на висок глас проф. Бозов.

Още една награда бяха приготвили от екипа на КОЦ-Бургас. Тя отиде при дългогодишния заместник-кмет по здравеопазване в община Бургас, д-р Лорис Мануелян. Призът му прие зам.-кметът по финанси Красимир Стойчев.

„За мен е чест да ви поздравя от името на кмета Димитър Николов. Благодаря на д-р Мануелян, на проф. Бозов, на уважаемите медицински сестри, на целия екип на КОЦ-Бургас. Този ваш труд с тази хубава инициатива се оценява високо и нека тези награди се превърнат в традиция. За мен е чест да предам на д-р Мануелян тази почетна грамота за дългогодишния му принос към онкологията в Бургас”, заяви Със „Специалист здравни грижи на надеждата” не отличена медицинската сестра Галина Игнатова.

Преди официалното награждаване, проф. Бозов, специалистите в КОЦ-Бургас и гостите на събитието изгледаха кратка презентация, показваща развитието на Онкодиспансера от миналото, през настоящето към бъдещето. Началникът на Комплексния онкологичен център обяви, че догодина в Бургас ще заработи корпус 3 с модерна и съвременна апаратура. След неговото откриване екипът на Бозов планира строителство и на корпус 4.