Ние в КОЦ – Бургас ще продължаваме да се грижим за пациентите, да раздаваме здраве, топлина и надежда.

Ние в КОЦ – Бургас ще продължаваме да се грижим за пациентите, да раздаваме здраве, топлина и надежда.

В КОЦ – Бургас вчера се събрахме и направихме равносметка не само на изминалата година, но и на всичко, което сме създавали до сега. Видяхме колко много сме променили и колко е било трудно началото. Работата е започнала и продължила дълги години в условия, които днес изглеждат толкова неприемливи, че изглежда почти невъзможно.
След създаването си през 05.01. 1954 г., онкологичният диспансер е устоял на много трудни години, през които целият екип е положил огромни усилия в борба не само с онкологичните болести, но и с нелеката здравна система в България. Днес, вече 2019години, в нови сгради с визия за продължаващо развитие и в близките години, се гордеем с постигнатото.
За това вчера в Морско казино си казахме „Благодаря за всички усилия, които продължаваме да полагаме заедно!“ Проф. Бозов разказа нашата история и връчи официални благодарствени знаци на д-р Градева и д-р Петкова, които са дългогодишни специалисти, положили основите на онкогинекологията в КОЦ – Бургас. Отдадохме почит и на ръководителите в миналото и най-вече на лекаря, който е бил водеща философия през годините за целия екип на КОЦ – Бургас – дългогодишният Управител д-р Дичев. Ценим опита и здравите корени, които дават възможност за дълъг път напред. Продължаваме и с новите попълнения и млади надежди в екипа и затова специално място бе отдадено на младите колеги, работещи в структурата на КОЦ – Бургас. Бяха удостоени постиженията на д-р Иван Казмуков и неговите млади колеги-специализанти, които продължават неуморно да се развиват и разпространяват името на диспансера не само в България, но и зад граница.
Особено място на вчерашната церемония беше отделено и на инициативата на Онкоболни и приятели, която през ноември беше проведена: чрез on-line гласуване и специална запечатана урна за гласуване, пациентите на онкологичното заведение избраха медицинските специалисти, които им даряват най-много надежда и вяра в трудния път на борба с онкологичните болести. Особено вдъхновяващ беше факта, че бяха номинирани много специалисти по здравни грижи и лекари, което ние отчитаме като добър знак за нас. Много колеги от почти всички отделения на КОЦ – Бургас бяха именувани като специалисти, даряващи надежда на пациентите. Отличени с най-силна подкрепа бяха д-р Красимир Николов, д-р Павел Хрусанов и ст.м.с. Галина Игнатова. Председателят на сдружението – Цонка Тодорова и зам. председателят Антоанета Кисьова връчиха техните призове и изказаха своята благодарност и подкрепа за целия медицински екип на КОЦ – Бургас.
За това – пожелаваме на всички нас и нашите семейства, на пациентите и техните близки – нека бъдем здрави! Нека бъдем по-добри и през следващата година!
Ние в КОЦ – Бургас ще продължаваме да се грижим за пациентите, да раздаваме здраве, топлина и надежда. Нека съхраним нашия екип и да си благодарим за усилията до сега!
Да бъдем здрави! Весели празници на всички!