„Комплексен онкологичен център– Бургас„ беше  домакин на студенти по бакалаварска програма „Здравен мениджмйнт„към Факултет по обществено здраве и здравни грижи на Университет “Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас.

„Комплексен онкологичен център– Бургас„ беше домакин на студенти по бакалаварска програма „Здравен мениджмйнт„към Факултет по обществено здраве и здравни грижи на Университет “Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас.

„Комплексен онкологичен център– Бургас„ беше домакин на студенти по бакалаварска програма „Здравен мениджмйнт„към Факултет по обществено здраве и здравни грижи на Университет “Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас. В момента това е една от най- дефицитните специалности у нас, който обезпечават наука, хуманни, легитимни здравни услуги в публичния, обществения и частния сектор на здравните и медикосоциалните грижи.

Основните теми, върху които е фокусирана образователната и научната дейност в специалността, са анализ и оценка на здравни системи, планиране, прогнозиране и управление на човешките ресурси, здравни неравенства, управление на качеството, организация на грижите за различни групи от населението, върху профилактиката.