Творците на България в „Продължаваме“- изложба- посланик на надеждата

Творците на България в „Продължаваме“- изложба- посланик на надеждата

На 11 август от 16:00 ч., в „Комплексен онкологичен център – Бургас „ ще се откри изложба от поредицата артинициативи под мотото „Продължаваме“. Кампания е създадена преди 3 години от д-р Константинов и неговия екип от Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология – София, чийто еднокилометров коридор и топла връзка с Лъчетерапевтичния комплекс, е превърнат в уникално по рода си арт терапевтично пространство.
40 художници, ще се включат в това издание на благотворителната инициатива с над 200 свои произведения.
Зад логото на инициативата стои световноизвестният график Димитър Анастасов, който освен участник в експозицията в Бургас, ще уважи и присъства лично на откриването.
Координатори на проекта са Бистра Стойчева, Димитър Анастасов и Лора Касабова.
В това необикновено пространство картините ще бъдат подредени по един въздействащ и хармоничен начин от галеристката Бистра Стойчева и плеяда от български творци . Гости на откриването ще бъдат не само пациенти, лекари, творци и приятели , а и Тони Димитрова, Стефан Илчев и Ефтим Чакъров, които подариха песента „Продължаваме“- „ Животът“ по стихове на Пепа Таракчиева .
Проф. д-р Бозов , Управител на КОЦ-Бургас, прегърна идеята за необходимостта от превенция на заболяването по начин , които от години е част от лекарските практики извън граница.
Съгласието му с факта, че изкуството е неделима част от душевността на всеки човек, дава възможността на творците, участващи в кампанията „Продължаваме“да достигнат и подпомогнат чрез своеобразни арт терапии възстановяването и комфорта на пациентите и близките им.
Така и „Комплексен онкологичен център- Бургас“ начело с Проф. д-р Бозов и екипа му стават членове , защитници , съмишленица и приятели на инициатива „Продължаваме“ чрез обособяването на арт терапевтични пространства с периодично сменящи се експозиции- пространства на територията на лечебното заведение.
Сигурно много хора ще се запитат защо една болница , вместо да лекува пациентите , трябва да се занимава с изложби и изкуство . Неизменна част от цялостния процес на лечение на един пациент , е не само лечението на физиката му , а и възстановяване на баланса, хармонията и камфора на душата му. „Здрав дух, в здраво тяло“- стара българска поговорка, която в днешния забързан живот е особено актуална.
В КОЦ- Бургас инициативата „Продължаваме“ достигна с любезното партньорство на „Шенкер “ ЕООД- национален логистичен партньор на инициативата.