Нова апаратура за Онкото в Бургас от продажба на картини

Нова апаратура за Онкото в Бургас от продажба на картини

КОЦ-Бургас се превърна в мини галерия за своите пациенти

Проф. Христо Бозов: Окуражаваме онкоболните пациенти с изкуство. То помага

Комплексният онкологичен център в Бургас ще се сдобие с нова апаратура, която ще бъде закупена със средства от продажбата на картини.

Това съобщи за Грамофона нюз управителят на КОЦ-Бургас проф. Христо Бозов. 40 художници от цялата страна предоставиха платната си като се включиха в благотворителната кампания, която е под мотото „Продължаваме”.

„Част от финансовите средства ще се даряват на Онкологичния център за закупуване на медицинска апаратура. Основната цел на кампанията обаче е да се дава на пациентите ни вяра и надежда чрез изкуството. Разбира се и на всички лекари, които работят тук”, обясни пред екипа ни проф. Бозов.

Той е изключително доволен от подредбата на експозицията и според него всяка една картина ще донесе на всички в КОЦ-Бургас спокойствие и увереност през работните и натоварени дни.

„Платната са в помощ на пациентите ни, но и подкрепа за целия медицински състав да погледнем на всичко, което правим, от един по-различен ъгъл. Убеден съм, че изкуството наистина помага. То е начин да преодолеем тежките моменти и да изградим мост от настоящето към бъдещето”, добави още управителят на Онкото.

Експозицията, която бе открита вчера ще остане няколко месеца, след което ще бъде заменена с друга. Идеята е целогодишно стените на лечебното заведение да бъдат украсени с нови и интересни картини.