КОЦ-Бургас се превърна в мини галерия за своите пациенти

КОЦ-Бургас се превърна в мини галерия за своите пациенти

Комплексният онкологичен център в Бургас откри очакваната изложба „Продължаваме“. В кампанията, създадена преди три години се включиха 40 от най-добрите творци в страната. Те предоставиха на лечебното заведение над 200 свои картини, които могат да бъдат разгледани от пациентите, техните близки и персоналът на КОЦ-Бургас.

Идеята на съвместното мероприятие е, че изкуството е неделима част от душевността на всеки човек. Именно това дава възможност на творците да помогнат за по-бързото възстановяване на онкоболните пациенти.

Управителят на КОЦ-Бургас проф. Христо Бозов изказа дълбок поклон пред таланта на художниците и награди с благодарствени адреси всички, които се включиха в кампанията. Картините украсяват стените и на трите корпуса на лечебното заведение, а директорът му е категоричен, че изкуството е това, което ще помогне за преодоляване на тежките моменти.

Сред гостите на изложбата бяха председателят на Общинския съвет проф. Севдалина Турманова, зам.-кметът по образование Йорданка Ананиева и певицата Тони Димтрова, която заедно със Стефан Илчев и Ефтим Чакъров създадоха песента на кампанията -„Животът“.

Кураторът на изложбата Бистра Стойчева се похвали, че изпълнението на бургаските изпълнители има над 1 млн. гледания.