ВЕЛОТОН в Бургас в помощ на онкоболни пациенти

ВЕЛОТОН в Бургас в помощ на онкоболни пациенти

Благотворителен ВЕЛОТОН за онкоболни пациенти се проведе по обед в Бургас. В съвместното каране на велосипеди се включиха самите пациенти, техните близки и лекуващите им лекари. Събитието се организира с цел набиране на средства за извършване на профилактични прегледи на жени в затруднен финансов и осигурителен статут.

Специално за инициативата в Бургас пристигна актрисата Гергана Стоянова, която е лице на кампанията. „Много съм щастлива и винаги с голяма енергия се хвърлям в такива инициативи, защото много често ние жените забравяме да се грижим за себе си. Винаги забравяме, че превенцията е важна и трябва да спрем да се страхуваме, а да обръщаме специално внимание на здравето си“, обяви Стоянова.

Освен нея, в съботното събитие се включиха около 80 души, които преди да се качат и да въртят педали, облякоха тениска с логото на кампанията.

Събирането на паричната помощ за жените, които няма финансова възможност, бе в специални кутии, които ще останат още седмица в сградата на Комплексния онкологичен център в морския град. На по-късен етап ще бъде съобщена точната сума и броят на хората, които ще могат да се възползват от нея, обявиха организаторите.

5-километровият маршрутът на ВЕЛОТОН-а бе по улиците на града и Морската градина. Началото на велосипедното каране бе дадено пред Корпус 3 на КОЦ-Бургас. Сред участниците-велосипедисти бяха общинските съветници Георги Маринчев, Иван Гаврилов и проф. д-р Сотир Сотиров.

Какви съвети даде към жените актрисата Гергана Стоянова, очаквайте след малко в Грамофона нюз.