Месец октомври отново е в розово!

Месец октомври отново е в розово!

Месец октомври отново е в розово!
Розово и с панделка!
Карциномът на гърдата е болест, която засяга много жени. Тази болест променя живота на цялото семейство, а не само на майка, баба или дъщерята.
Всяка година през октомври в КОЦ – Бургас обръщаме специално внимание на рака на гърдата. И тази година няма да направим изключение.
Не правим обаче само една стъпка, а продължаваме и след това.
Затова през октомври ние сме в розово! Тази диагноза не е присъда, а животът продължава и с нея.
В КОЦ – Бургас преди година обявихме, че не просто работим в екип, но и създадохме специализиран екип, който да се фокусира и определя конкретното поведение при всеки пациент с карцином на гърда. Днес това е рутинна практика не само при тази карциномна локализация. И вече надграждаме създаденото до сега.
Заповядайте на 1.10.2020 в 18 часа в зала Георги Баев на Морско казино, за да сложим отново този символ на борбата и живота с карцинома на гърдата.
Ракът на гърдата не е една болест, а съвкупност от различни процеси, започващи в гърдата, но с много различно поведение и лице. Това налага обширно познание и опит, които не може да бъдат придобит за няколко месеца. Работим за създаването на този екип над година и вече виждаме промяна.
Нека заедно отново открием нашата бяла лястовица, която да донесе повече надежда за всеки пациент с рак на гърдата.
Съорганизатор на инициативата тази година са и сдружение „Жените в онкологията“ и Онкоболни и приятели.
За нас в КОЦ – Бургас борбата с тази и много други карциномни локализации е мисия и отново ще се обединим заедно.
Бялата лястовица не е просто инициатива!