Европейски ден на мъжа и превенция срещу рака на простатата

Европейски ден на мъжа и превенция срещу рака на простатата

Започна записването за лекция „Превенция срещу рака на простатата .” с лектори Д-р Катрафилова, д-р Дочев и д-р Попов към „КОЦ- Бургас” с любезното сътрудничеството на сдружение „Жените в онкологията“ и „Онкоболни и приятели „.
На 17.11.2020 г., отбелязваме европейския ден за превенция на рака на простатата . В България те са над 3 милиона. Освен днешния ден и целият месец е посветен на силния пол и превенция срещу една от най-коварните мъжки болести – рака на простатата. Ето защо можем да казваме МОември, а не НОември.
В България идеята MOVEMBER се провежда вече за поредна година. Благодарение на инициативата има много открити случаи на заболяването в съвсем начален стадий, когато лечението е сигурно.
Лекцията е насочена към широка публика, а не само към онкологично болни пациенти. Тя цели подобряване на информираността сред обществото както за раковите болести, така и за тяхната превенция, лечение и проследяване.
Освен представянето на лекцията, управителят на „ Комплексен онкологичен Център –Бургас”, проф. д-р Бозов ,д-р Консулова, д-р Катрафилова, д-р Дочев и д-р Попов ще участват в дискусия за важни теми и наболели проблеми на пациентите с онкологични болести.
Лекцията ще се проведе във вторник на 17.11.2020 г., от 17:00 ч. в Поликлиника на „КОЦ-Бургас”, Корпус 3 , бул. „Демокрация „ № 86, ет.4.
За по-добра организация и плануване, молим за вашето предварително записване: тел. 0887607596 – Кремена Стаматова.